Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Veckans väder - Kyligt med sol och snö

VÄDERNYHETER
PUBLICERAD 22 APRIL 2024

Skriven av Lasse Rydqvist, Meteorolog på Klart

Kyla och stabilt väder har fått prägla väderläget över landet den senaste tiden och det ser ut som att vi får vänta ytterligare en tid på någon ny vårvärme.

Högtrycksryggen får ge vika för ett lågtryck, öster om oss, som drar in ett tidvis ymnigt snöfall över nordöstra Norrland under tisdagen. Vinden tilltar och lokalt väntas upp mot 10-15 cm nysnö i delar av Västerbotten och Norrbottens län.

I övrigt varierad molnighet och skurar eller byar av blötsnö passerar över Västsverige.

Snöfall kvar i norr, sol i söder
Resterna av snöfallet hänger kvar över norra Norrland under onsdagen, men mattas av allt mer.  Annars så bjuder onsdagen på växlande molnighet, där moln som varvas med sol för många. Det kommer emellertid fortfarande upplevas som kyligt då det är låga dagstemperaturer för årstiden.

Osäkert regnområde
På torsdag så har vi ett osäkert läge, där ett lågtryck med tillhörande regn drar in på sydlig bana över Östersjölandskapen. Under torsdagskvällen övergår regnet i snöfall över södra Norrland med risk för besvärligt väglag!

Placeringen och tidsschemat för regnet är dock mycket svårbedömd i nuläget och därför kan prognosen komma att ändras för torsdag-fredag framför allt. Håll dig därför uppdaterad med en färsk prognos.

Publicerad 22 apr 2024