Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Helgens väder - Vårvärme tågar in

VÄDERNYHETER

PUBLICERAD 25 APRIL 2024

Skriven av Lasse Rydqvist, Meteorolog på Klart

Mildluften från Sydeuropa biter ifrån och tar nu upp kampen med kylan på allvar under helgen.

Det ser vidare ut som att flera får ta del av riktigt vårvärme precis lagom till Valborgsfirandet, men kanske inte på precis alla platser i landet.

Ostadigt och halka

Ett lågtryck med en blandning av både regn, snö och blötsnö drar långsamt år nordväst över Norrland under fredagen. Det kan även vara inslag av underkylt regn med risk för halka under framför allt fredag kväll fram till lördag förmiddag.

I söder får vi mer varierad molnighet, där blötsnö lämnar östra Svealand och ett annat område med regn passerar södra Götaland. Det blir även med inslag av blötsnö över Sydsvenska höglandet.

Sol och tvåsiffrigt

Redan på lördag så kan vi räkna med 9-14 grader i Götaland och Svealand med växlande molnighet och en del sol. Samtidigt mattas området med regn och snö av i norra Sverige, där vi får fortsatt låga temperaturer för årstiden.

Riktigt vårvärme

På söndag gör den riktiga vårvärmen entré över främst Götaland som kan få upp mot 15-19 grader, men föregås av splittrar regn. I övrigt bjuder söndagen på varierad molnighet över landet och fortsatt en del byar av snö eller blötsnö som hänger kvar över mellersta och norra Norrland.

Publicerad 25 apr 2024