Annons

Veckans väder - vårvintern håller i sig

Väder

Vårvintern håller i sig ända in i nästa vecka. I söder faller en hel del regn och en och annan snöby kommer passera under veckan. Mellersta Sverige får snö, medan de nordligaste delarna av landet får mestadels uppehåll och en hel del sol. Temperaturerna under veckan håller sig omkring 5 plusgrader i söder och mellan noll och -15 i norr. 

Onsdag bjuder på soligt väder, men kyligt och snöfall på sina håll, främst i Jämtland och Västernorrland, men når senare även Västerbotten. Temperaturer i områdert  minus 10 till minus 20 under dagen.

I Götaland och Svealand når ett regnområde in. Mest nederbörd faller det över västkusten. 

Torsdag kan väderläget skapa problem i trafiken, och en gul varning är utfärdad längst med kusten norr om Umeå, där det kommer blåsa kraftigt, i kombination med snö. Temperaturen kommer variera mellan 0 och - 10 grader i området.

Fortsatt regnigt längst med Västkusten och Skåne, mellan regnområdena finns det chans till sol. 

Helgens väder ser ut att fortsätta variera, med nederbörd i form av regn i Götaland och snö, eller snöblandat regn i Sveland. Temperaturen för Götaland ligger mellan +5 och +10 grader, medan Svealand har temperaturer mellan -5 och +5. Söndagen ser ut att bli kallt, med minusgrader i nästan hela landet. 

Publicerad 22 mar 2023