Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

ANNONS – KFC

Topphemliga kryddmixen utmanar kyckling

På menyn kan man hitta KFCs nya vegetariska produkt i en klassisk ”bucket”, i burgare eller i en wrap.

Saftigt och krispigt i en och samma tugga? Med rätt tillagningsteknik och råvaror är det här möjligt. I sommar kan du testa ett nytt vegetariskt alternativ på vägarna. Nu lanserar KFC ett mumsigt alternativ till kyckling.

För många är KFC förknippat med saftig kyckling med smak av den läckert krispiga och hemliga paneringen. Under lång tid har kedjan varit på jakt efter en vegetarisk produkt som har samma goda, berömda smak som deras välsmakande kyckling – och nu har man äntligen hittat rätt.

– Vi tar nu stora kliv in i den gröna framtiden genom att öka vårt vegetariska utbud rejält. Vi går direkt från det vita köttet till det vegetariska och inleder med vår produkt ”Original Veggie Strips”, för att sedan utöka utbudet successivt under kommande år, säger Jesper Hollstrand, marknadschef på KFC Sverige.

Upptäck hela KFCs meny och hitta närmaste restaurang!

Hemligt sedan 1939

Den nya produkten som är gjord av Quorn är lakto-ovo-vegetarisk och innehåller vegetabilier, mjölkprodukter och även ägg. Stripsen paneras i samma legendariska, tillika hemliga original-receptmix som kycklingen gör, bestående av elva olika kryddor och örter.

Receptet fulländades av KFCs grundare Colonel Sanders 1939 och har varit oförändrat sedan dess. Endast en handfull människor har någonsin känt till hela receptet.

Fördelen med ”Original Veggie Strips” är att en och samma variant kan användas i väldigt många olika måltider. På menyn kan man hitta den nya vegetariska produkten i en klassisk ”bucket”, i burgare eller i en wrap. Men du kan också bara äta stripsen som de är med en smarrig dippsås.

– Vi tror att fler människor borde kunna njuta av den legendariska smaken av KFC. Även de som inte äter kyckling eller som vill ha omväxling i kosten, säger Jesper Hollstrand.

Upptäck hela KFCs meny och hitta närmaste restaurang!

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 1 jul 2022