Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Helgprognos - Regn varvat med sol

VÄDERNYHETER

PUBLICERAD 11 APRIL 2024

Skriven av Lasse Rydqvist, Meteorolog på Klart

Vårvärmen stannar delvis kvar över landet under helgen, men det gäller att passa på att njuta när solen visar sig. Nästa vecka ser dessutom ut att bjuda på kallare luft återigen.

Det har den senaste tiden förekommit ovanligt varm luft över Sydsverige de senaste dagarna som gjort att det blev en rekordtidig meteorologisk sommar i landet. Det finns en hel del regn i prognosen för helgen, men också solchanser.

Sol och vårvärme

Fredagen bjuder på en hel del sol i främst Svealand samt i södra och östra Norrland där det blir 10-18 grader. Götaland får mer moln med passerande regn längst i söder. I norr ökar molnigheten där ett område med regn, eller snö i högre terräng, drar in över norra fjällvärlden västerifrån. En del regn kan även ta sig en bit öster om fjällen.

Blåsigt och passerande regn

Vinden tilltar och efter regn kommer solsken i södra Sverige på lördagen, men det sker lite senare i våra östra landskap. Regnområdet fortsätter vidare norrut under eftermiddagen och kvällen.

Kallare i hela landet

Vinden tilltar på nytt under söndagen med risk för tidvis mycket hårda vindbyar i Östersjölandskapen. Det är i samband med ett nytt lågtryck som trycker undan mildluften och passerar landets södra halva med en blandning av regn och snöblandat regn. I norr får vi stabilare väder med variad molnighet och en del sol.

 

Publicerad 11 apr 2024