Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Helgguiden - möt hösten i Malmö!

Fritid

Vi sätter sikte mot helgen och mot kontinenten – det här ska ni besöka i Malmö. Packa regnkläder och en extra tröja, precis som i stora delar av landet bjuder lördagen på en hel del moln och regn. Bättre väder väntas under söndagen då solen tittar fram och värmer oss med sina 20 grader. Vi vet vilka ställen ni ska besöka i helgen, oavsett väderlek.Vi sätter sikte mot helgen och mot kontinenten – det här ska ni besöka i Malmö.

Förutom all sevärd kultur som Moderna Museet, Konsthallen och Form och designcentrum, finns en hel del härlig natur att uppleva i Malmö. För er som inte räds lite regn rekommenderas att hyra en cykel. Visste ni att Malmö är världens femte bästa cykelstad? Vi behöver därför inte förtydliga varför cykeln är ett utmärkt färdmedel för din weekend i Malmö.

Ribersborg Kallbadshus

Trampa pedalen och styr mot Limhamn och det anrika Kallbadshuset i Ribersborg. Badhuset slog upp sina portar redan 1889 och har sedan dess lockat djärva kallbadare. Något tidigt för ett vinterbad till helgen kanske, men ett ypperligt tillfälle att suga ut det sista ur sommaren och bada i deras havsbadbassäng. Håll koll på badtemperaturen på Klart innan du hoppar i för att inte riskera en otrevlig överraskning. Värma sig efteråt gör man bäst i någon av badhusets bastu.

 

Smakupplevelser i Malmö!

Smaka på hela världen. Matkaravan i Malmö arrangerar  genom stadens olika gastronomiska tillhåll. Under två timmar får du smaka på olika kulturer och regioner. Föredrar du cykeln rekommenderar vi istället Smaktur i Malmö som arrangerar fyra smakstopp på cykel, allt från malmöitiska smultronställen till mer internationella upplevelser.

Gatukonst i Malmö

Staden är inte bara känd för sin kontinentala närhet eller Turning Torso utan även för sin hänförande gatukonst. Fortsätt på cykeln och låt dig inspireras, en favorit hittar du på Stenhuggargatan vid Davidshall där den brittiska konstnären Phlegm gjort sitt avtryck i en mäktig väggmålning.

Vandra i Söderåsens nationalpark

Ta tåget eller bilen 50 minuter från Malmö, strax öster om Helsingborg så hittar ni de vackra dalarna i Söderåsens Nationalpark. Snöra på dina bästa vandringskängor och bege dig upp på Skånes högsta punkt genom djupa dalar, vattenstråk - här finns många fina vandringsleder och äventyret kan enkelt förlängas för den hurtige.

Glöm inte att hålla koll på vädret, trevlig helg!  

Vad tyckte du om artikeln?

 

 

Publicerad 24 sep 2020