Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Påskvädret - aprilväder men med vårtemperaturer

I början på veckan såg påskhelgen ut att bli riktigt varm men under natten till onsdag ändrades prognosen - det blir ett klassiskt aprilväder men med vårtemperaturer i hela landet.

Ett högtryck över mellersta Sverige ger sol i mellersta och norra Sverige. Vid lunchtid på onsdag kommer ett område med snö eller snöblandat regn in över Götaland och Östra Svealand. Lågtrycket kommer in från öster och rör sig sydväst mot västra Götaland och Skåne.

Torsdag blir mestadels mulen men goda solchanser längst i norr. Under torsdag kväll väntas det falla 5 cm snö från Stockholmsregionen och längst med kusten upp till Sundsvall och in över landet mot Jämtland.

Fredag blir mulen i östa Svealand och Götaland medan Norrland får mestadels soligt väder. I norra Lappland kommer det falla en del regn eller snö.

Vårvärmen lagom till påskafton

På påskafton väntas varmare luft komma in över lander och det blir vårvärme i hela landet. Temperaturen kan nå upp mot 12 grader i Götaland och omkring 5 plusgrader i norra Norrland. Det blir mulet i större delen av landet med en del regn i Skåne och Halland och snö eller regn i Värmland och Dalarna.

Under Påskdagen och Annandag Påsk skiner solig över norra Sverige medan Södra Sverige får fortsatt molnigt och lokalt regn i Skåne, Blekinge och Småland. Temperaturen ligger fortsatt på omkring 10 plusgrader i söder och omkring 5 plusgrader längst i norr.

Tisdag nästa vecka ser ut att bli mer ostadigt med ett nederbördsområde som passerar över större delen av landet under dagen. Det kommer regna i Götaland och Svealand medan Norrland får snö.Prognosen för slutet av veckan är fortsatt mycket osäker, men det mildare vårvädret med varmare dagstemperaturer ser ut att hålla i sig fram till helgen.

 

Publicerad 3 apr 2023