Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Veckans väder - skurbetonat och svalt

VÄDERNYHETER
PUBLICERAD 10 JUNI 2024

Skriven av Lasse Rydqvist, Meteorolog på Klart

Veckan bjuder på fortsatt rätt ostadigt och förhållandevis svalt väder i hela landet.

Än så länge ser det ut som att vi får vänta ytterligare på någon ny, mer ordentlig sommarvärme i landet, där vi på flera håll kommer att hålla oss under 20 gradersstrecket.

Plats för sol!

På tisdag dröjer sig regn och skurar kvar på många håll i norra Sverige. Lokalt kan det vara med inslag av åska. Samtidigt passerar ett annat mindre regnområde Sydsverige, men däremellan finns det mer plats för sol

Lokalt stora regnmängder

Onsdagen bjuder på växlande molnighet i landet och nya skurar, lokalt med åska, som vandrar norrut över Götaland och Svealand. Detta väntas ge lokalt stora regnmängder på kort tid. Även i mellersta och norra Norrland blir det återigen skurar under eftermiddagen och kvällen.

Mer regn

Mycket regn och skurar hänger även kvar i landets södra delar under torsdagen och inte heller i norr sker det så stora förändringar, även om det nu kan lämnas plats för mer sol.

Hopp om ny värme

Lågtrycken färdas in mot Skandinavien på en sydlig bana under nästa vecka, vilket kan leda till att varmare luft från Sydeuropa tar sig upp till våra breddgrader med sydliga luftströmmar. För fler detaljer om den senare delen av juni månad - följ vår långtidsprognos.

Publicerad 3 jun 2024