Annons

Mikael Sjöstrand är inte bara  Klarts nya väderstjärna, han är även en fena på skidåkning (gärna off-pist), han gillar att spela golf, segla och lägg därtill långa skogspromenader med hunden Casper. Vädrets makter har alltid hållit ett stadigt grepp om Mikaels livsstil och att bli meteorolog föll sig därför naturligt.

klart meteorolog

Mikael är utbildad vid Stockholms Universitet, och har en bakgrund som meteorolog på vädertjänsten Foreca och senast på Sveriges Television där han blivit ett välkänt ansikte för kanalens tittare under sommaren.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Att det alltid finns utmaningar, antingen när det gäller att ge en korrekt prognos, beskriva osäkerheter eller förklara något speciellt väderfenomen. Det gör det till ett roligt arbete. Att man även har möjlighet att ständigt verifiera sitt arbete bidrar till en ständig strävan att göra det ännu bättre. Vår variation av årstider gör ju heller inte jobbet mindre härligt.

Häftigaste väderfenomenet enligt dig?

- När vädret förändras snabbt - en kraftig skur som passerar följd av att det klarnar upp och blir soligt på sena kvällen eller kanske när centimeterstora snöflingor singlar ner från himlen och bidrar till ett extremt lugn.

Vilken funktion är din favorit på Klart?

- Jämför-funktionen på Klart är helt briljant eftersom den genom endast ett klick ger användaren en bild av hur osäker prognosen är. 

Mikael tillträdde i sin nya roll på Klart i början av september. Varje måndag, onsdag och fredag kan ni även se honom presentera vädret i Aftonbladet Morgon. Välkommen Mikael! 

Publicerad 9 sep 2019