Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Utför i södra Sverige - vi listar backarna

Åre, Sälen, Vemdalen i all ära men för dig som inte ska åka norrut finns det flera sköna backar i södra Sverige att utforska som passar hela familjen, vi listar några. 

Klart hjälper er att hålla koll på prognoserna för just din skidort i vår funktion skidväder. Där får du prognoser för 986 skidorter runt om i världen men även snödjup, nedfarter, pistkarta och annan information som är bra att ha när du vill planera din dag i backen.

Isaberg - Jönköping 

Styr skutan mot småländska höglandet, en friluftsanläggning med mer än 100 år på nacken -  förutom svenska turister, kommer även många av våra danska grannar på besök för att spendera sin lediga tid i sköna Isaberg och de välpreppade backarna. 

Anläggningen är södra Sveriges största anläggning med sina 11 nedfarter. Backarna ligger i den sköna vildmarken i Gnosjö. Ta 6-personers liften upp på bergets topp och njut av utsikten för att sedan bege dig ner för en skön tur.  

Perfekt för ett äventyr för hela familjen, hyr en stuga i närheten av backarna och njut av god mat från restaurangen Högansloft. 

Allt om skidvädret i Isaberg

 

Dackestupet 

Det är kanske Kalmar och Jönköping som kommer först i tanken när du planerar din skidsemester, men Dackestupet är en skön utflykt, med härlig natur och tre nedfarter som passar hela familjen. Här finns så väl toppstuga med cafe som flera mysiga grillplatser att stilla sin hunger vid efter ett par åk. För er som har mindre barn finns härliga pulkabackar att testa när de större barnen tar sig an utförsåkningen. 

Öppna liftar i Dackestupet 

 

Ulrichehamn skidcenter 

Njut av skidåkning för hela familjen i Ulricehamn, endast en timme från Göteborg. Här finns nio nedfarter, som passar alla typer av åkare, kuperad och snösäker terräng. Bo på det mysiga Lassalyckans hotell eller hyr en mysig stuga i närheten. Här finns skidskola för alla åldrar - perfekt för dig som vill testa lyckan i backarna för första gången. Här finns även fina längdspår, Ulricehamn skidanläggning har det mesta för en lyckad skidsemester. 

Snödjup i Ulrichehamn

Falköping och Mösseberg

Falköping och Mössebergs skidanläggning här hittar ni fyra nedfarter, i varierande svårighetsgrad och med en fallhöjd på 60 meter. Här finns även 32 km lång längdspår varav en del av spåret är belyst även kvällstid. Med skiduthyrning, butik och Cafe i närheten till barnbacken så blir detta en given tur för barnfamiljer under sportlovet. När trött ben gör sig påminda finns även en rad olika aktiviteter som inte innebär skidåkning - en mysig djurpark med getter och åsnor ligger i närhet till anläggningen, men även ett äventyrsbad ligger i samma radie. 

Allt om Falköping alpin 

 

 

Publicerad 8 jan 2024