Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Guide till familjevänliga stränder i Sverige

strand familjevänliga stränder

Fritid

Äntligen sommar och sol och Sverige bjuder på en mängd familjevänliga stränder. Här är några av dem.

Det finns få saker som är så härligt som att tillbringa en semesterdag på stranden tillsammans med familjen. I Sverige finns det mängder av vackra stränder, från norr till syd. På Klart hittar du dessutom vattentemperaturen till närmare 3000 badplatser runtom i landet – och du kan också själv rapportera in temperaturen.

Skrea strand, Falkenberg
En av Sveriges mest populära stränder, vilket inte förvånar. Sandstranden är två kilometer lång. Här finns badbrygga, kaféer, kiosker och restauranger. Det är dessutom långgrunt vilket gör Skrea strand till en familjefavorit.

Här hittar du badtemperaturen på Skrea strand

Böda sand, Öland
Med sina två mil är Böda sand Sveriges längsta sandstrand. Här är sanden kritvit och finkornig vilket för tankarna till utlandet. Långgrunt vatten för hela familjen.

Hur är badtemperaturen på Böda Sand?

Tylösand
Blev framröstad till Sveriges bästa strand 2018. Hit åker folk från hela landet för att tillbringa härliga soldagar med finkornig sand och skyddande sanddyner. Här kan hela familjen ägna sig åt diverse aktiviteter som strandtennis eller beachvolleyboll.

Kolla badtemperaturen på Tylösand

Pite havsbad, Piteå
Kallas ofta Svenska rivieran, och det är inte svårt att förstå varför. Den kilometerlånga sandstranden lockar tusentals besökare varje sommar, och här är vattentemperaturen ofta hög till följd av de stora sanddynerna som fångar upp det varma ytvattnet.

Håll koll på badtemperaturen vid Pite havsbad

Sudersand, Gotland
Denna finkorniga strand på Fårö röstas ofta fram till en av Sveriges absolut finaste badstränder. Barnvänlig med sitt långgrunda vatten och fylld med kaféer, restauranger, solstolar och lekplatser.

Hur är badtemperaturen på Sudersand? 

Rullsand, Skutskär
Dessa vackra stränder kallas ofta Mellansveriges riviera. Här finns fyra stränder att välja mellan där den långgrunda Rullsandsstrand är lite extra barnvänlig. Stranden ligger nära kiosk, restaurang samt strandtoaletter och parkering.

Kolla temperaturen på Rullsand

Långholmen, Stockholm
Om du befinner dig i Stockholm behöver du inte lämna innerstan för att ta ett dopp. Mellan Kungsholmen och Södermalm ligger ön Långholmen. Här finns både klipp- och strandbad, och en magnifik utsikt över Stockholm.

Hur är temperaturen på Långholmen? 


Och glöm inte att du själv kan rapportera vattentemperatur om den saknas!

 

Publicerad 8 jul 2019