Annons

Annons - Visit Sweden

Cykelsemester i Sverige – det ska du tänka på

Visit sweden cykel

 

Att ta sig en cykeltur genom landet är en drömsemester för många, men vad måste man egentligen tänka på när man bestämmer sig för att ta en resa genom vårt avlånga land på två hjul?

För den som vill ta sig hela vägen genom landet finns Sverigeleden, en cykelresa som går från Helsingborg i söder till Karesuando i norr. Huvudleden är 2570 kilometer lång och det finns många anslutande cykelleder runt om i Sverige. Leden passerar alla Sveriges landskap förutom Gotland och går på allmänna vägar till stor del på asfalt. Leden följer mestadels mindre trafikerade vägar för att göra det så enkelt som möjligt för dig under din resa.

Att ha med dig rätt utrustning kommer förenkla din resa avsevärt. Och om du bara planerar kortare dagsturer under din semesterresa kanske du inte ens behöver ha med dig din egen cykel utan kan med fördel hyra på plats och många företag erbjuder bagagetransporter.

Upplevelseguiden är en tjänst från Visit Sweden. Med guiden kan du få skräddarsydda tips som kan hjälpa dig att upptäcka nya spännande resmål och upplevelser i Sverige. Oavsett om du är intresserad av en stillsam helg med vila och återhämtning eller ett adrenalinstint äventyr. Testa själv!

 

Testa upplevelseguiden - hitta din drömresa

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 21 dec 2021