Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Veckans väder - Juli i maj

https://vimeo.com/manage/videos/950757618

VÄDERNYHETER
PUBLICERAD 27 MAJ 2024

Skriven av Lasse Rydqvist, Meteorolog på Klart

Prognosen för veckan liknar något som vi skulle kunna förvänta oss i juli snarare än i maj, där sommarvärme kommer att varvas med skurar.

Allmänt mellan 18 och 23 grader med stackmoln som också kan generera en hel del skurar. Skurarna blir på sina håll tidvis kraftiga med inslag av åska, vilket också kan innebära att det blir lokalt stora regnmängder på relativt kort tid.

Nära 30 grader igen

Tisdagen bjuder på ökad molnighet då ett lågtryck med tillhörande regn och skurar drar in i sydväst. I övrigt blir det växlande molnighet med goda solchanser i landet. Dessutom fortsatt varmt, med upp mot nära 30 grader runt Uppland.

Fler åskskurar

På onsdagen drar regnområdet vidare norrut över landet, men mattas av. Åskskurar dyker nu upp även längst i norr, men varvas fortsatt med en hel del sol. Byig vind väntas också i samband med kraftiga skurar.

Typisk juliväder

Ett nytt frontband med inslag av kraftiga skurar drar på nytt in över Västsverige på torsdag. Skuraktiviteten ökar även i sin omfattning under torsdag-fredag, där många får avnjuta ljumma soliga morgnar som varvas med stackmoln och eftermiddagsskurar. Typiskt juliväder.

 

Publicerad 21 maj 2024