Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Veckans väder - Sol föregår mer regn och snö

VÄDERNYHETER

PUBLICERAD 18 MARS 2024

Skriven av Lasse Rydqvist, Meteorolog på Klart

Veckan väntas inledas med fortsatt kyligt väder, vilket gör att vårens framfart står och stampar just nu. Det blir dock en hel del sol innan högtrycket försvagas och släpper på med nya frontsystem.

Det bjuds på en hel del sol under tisdagen, men molnigheten ökar allt mer från sydväst när ett område med regn och snö närmare sig. Regn, som övergår i snöfall över västra Svealand, drar in senare under tisdagskvällen.

Mindre sol och mer moln

Molnigheten dominerar över landet på onsdag och ett område med splittrat regn eller blötsnö drar bort österut från Götaland och Svealand. Under morgonen kan även snöfall förekomma. Dis och dimma kan få svårt att lätta i söder.

Högre temperaturer

Mildare luft pressar sig återigen in över landet på torsdagen med nytt regn som passerar raskt i söder. Det spricker upp i landets mellersta och norra delar med betydligt högre dagstemperaturer jämfört med inledningen på veckan.

Redan nu kan därför de tvåsiffriga plusgraderna återvända på flera platser i främst längst i  söder, beroende på hur mycket plats solen får ta, men också på sina håll i Svealand och sydöstra Norrland.

Publicerad 18 mar 2024