Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Köldknäpp på väg i veckan

Väder 

Ostadigare väder på ingång - veckan bjuder på variationer som börjar med ostadigt väder i norr medan det torra vädret ser ut att hålla i sig i söder. I norra Sverige väntar kyliga och ostadiga dagar.

Under tisdag och onsdag passerar ett område med lätt regn från väster, mer regn med inslag av snö kan falla i fjällen. Under torsdag och fredag sjunker temperaturen och lokalt faller det snöblandat regn. Det kommer vara blåsiga dagar med friska till hårda vindbyar. I fjällen kan det under onsdagen lokalt blåsa upp till 24 m/s i byarna. En gul vädervarning för vind i kombination med snö är utfärdad i norra Lapplandsfjällen under onsdag.

Temperaturen ligger på omkring 15 grader under tisdag och onsdag och omkring 10 grader under torsdag och fredagI södra Sverige början veckan med mestadels soligt väder och temperaturer på omkring 20 grader. Under onsdag blir det tillfälligt varmare med temperaturer upp mot omkring 25 grader. Varmast väntas det bli i östra delarna i Götaland och Svealand. Det torra vädret har gjort att det är stor risk för skogsbrand. Under torsdag och fredag sjunker temperaturen till omkring 15 grader och molnigheten ökar.

Helgen stiger temperaturen

Till helgen stiger temperaturen igen. Norrland får temperaturer på 10-15 grader under lördag och söndag, kallare i fjällen. I Götaland och Svealand hamnar temperaturen på omkring 20 grader. Det blir tidvis molnigt i stora delar av landet med bäst solchanser i Götaland. Temperaturen håller i sig in i nästa vecka. Första halvan av nästa vecka ser ut att bli solig i stora delar av landet med något mer molnighet i norr än i söder. 

Publicerad 30 maj 2023