Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Annons - Allegra

Då ska du börja din behandling av pollen

Näsa och ögon som aldrig slutar att rinna, nästäppa och trötthet är klassiska symtom på pollenallergi. Något som kan sätta en negativ stämpel på en annars så trevlig vår. Lyckligtvis finns det hjälp att få — och ju tidigare du börjar att behandla dina symtom desto bättre kontroll får du över dina besvär.

För många kan pollensäsongen lägga ett snorigt skimmer över vår och sommar. Därför är det viktigt att komma i gång med en behandling så snabbt du upplever besvär för att minska både irritation och sura sommardagar. Att påbörja din behandling i tid gör att du minskar risken för att drabbas av trötthet, dåsighet och minskad prestationsförmåga. Något som bokstavligen riskerar att bli en huvudvärk både i ditt privatliv och arbetsliv. Och faktum är att 2,1 miljoner svenskar i dag lider av pollenallergi.

Beroende på vilken typ av pollenallergi du lider av ska du påbörja din behandling vid olika tillfällen. Det bästa är att starta behandlingen direkt när besvären börjar att blomma ut — något som kan vara svårt att veta på förhand när det kommer att ske. De pollensorter som blommar först i Sverige brukar vara trädpollen och speciellt al och hassel, där många upplever besvär redan i februari och i början av mars. Efter det följer björkpollen som ofta har en kort men intensiv period, framför allt i södra Sverige. Hur dina besvär ser ut brukar variera från år till år beroende på hur kraftig säsongen är. Och vanligtvis kommer de i cykler om vartannat år.

Så lindrar dina besvär — hitta rätt lösning för dig

Hur undviker du besvär?

Det finns flera olika sätt att minska dina pollenbesvär. Bland annat kan du byta kläder när du varit ute och vädra ordentligt hemma. Och om det inte skulle hjälpa finns här flera bra tips att ta del av. Om du tidigare gjort ett allergitest eller vill hitta ett bra sätt att behandla din allergi kan du prova receptfria läkemedel från apoteket. Allegra är en receptfri tablett som inte orsakar trötthet och effekterna kommer redan efter en timme. Allegra lindrar flera av de vanligt förekommande symtomen som exempelvis kliande och röda ögon, snuva och täppt näsa. Men också trötthetskänsla, irritation och koncentrationsproblem.

Så lindrar dina besvär — hitta rätt och slipp problemen

Fakta om Allegra®:

Allegra® (fexofenadinhydroklorid) tablett 120 mg, receptfritt läkemedel till symtomlindring vid säsongsbunden allergisk rinit (hösnuva). Från 12 år. Rekommenderad dos: 1 tablett dagligen före måltid. Försiktighet vid lever- eller njurproblem, hjärtsjukdom eller om du är äldre. Använd inte under graviditet eller amning. Rådfråga läkare eller apotekspersonal om du inte får effekt inom 7 dagar eller vid frågor. LÄS BIPACK-SEDELN NOGA FÖRE ANVÄNDNING. Datum för produktresume: 2022-01-03. Läs mer på allegra.nu. STADA Nordic Svensk Filial, Tel: +45 4485 9999

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 2 mar 2023