Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Fortsatt kallt och nya snöfall

prognosv48

 

Artikel av Lasse Rydqvist, Meteorolog Klart

Det kommer vara fortsatt kallt för årstiden i hela landet under kommande vecka. Det väntas dessutom flera snöfallsområden som drar in över landet österifrån, vilket kommer att ge många goda chanser till en vit första advent.


Ett lågtryck med tillhörande snöfall drar långsamt västerut över landet under tisdag-onsdag.

Flera varningar utfärdade
I samband med det så har SMHI utfärdat flera gula varningar för Uppland (5-15 cm) och längs Norrlandskusten kan få 15-30 cm nysnö fram till onsdag. Dessutom finns en orange varning för snö i kombination med vind över delar av Västerbotten som också kan ge mellan 15-30 cm, men lokalt mer. Det finns vidare en gul varning för vind i Lapplandsfjällen som är gällande fram till onsdag förmiddag.

Främst över Götaland finns det plats för en del sol under dagen, i övrigt så är det molnen som dominerar.

Nytt snöfall drar in
Redan under torsdagen så är det dags för nästa snöfallsområde som drar in österifrån och vinden tilltar på nytt. Det väntas till en början främst beröra Östersjölandskapen, men letar sig vidare norrut senare på fredag.

Kall helg
Under helgen så hänger en del snöfall kvar i landets östra delar och det blir mycket låga temperaturer för årstiden över framför allt Götaland och Svealand. Men snöfallet mattas av och efterhand så stabiliseras väderläget i så gott som hela landet.

Publicerad 28 nov 2023