Annons - Blomsterfrämjandet

Vill du muntra upp någon? Här är lösningen

Foto: Blomsterfrämjandet

Coronavirusets spridning slår hårt mot många av landets företagare. Några av de som drabbas är de trädgårdsmästare som odlar tulpaner och andra växter i Sverige. Växthusen är fyllda av tulpaner, penséer, pelargoner, mini-påskliljor och andra växter, och våren är normalt den viktigaste försäljningstidpunkten. Men nu är många kunder isolerade och har svårt att komma i väg till affären.  Corona-krisen utgör ett hot mot framtidens tulpanodlingar men genom att stötta svensk odling här och nu kan du vara med och bidra till att det finns svenskodlade växter kvar på marknaden även nästa vår.

 

Därför får växter dig att må bättre

 

Buda blommor till någon du bryr dig om

Just nu är det många människor som inte har möjlighet att träffa sina nära och kära. Ett enkelt sätt att säga hej till någon och göra någon annan, eller dig själv glad, är att köpa svenskodlade tulpaner. Välj en vacker färg eller blanda olika för att få till den bukett som är vackrast i dina ögon.

Så länge du är symtomfri kan du besöka närmsta florist, åka till din lokala trädgårdsbutik eller ett garden center för att köpa svenskodlade tulpaner och växter. Även många matvarubutiker har bra utbud av växter.

Har du inte möjlighet att besök någon fysik butik kan du vända dig till en florist eller butik som erbjuder hemkörning. Längtar du efter någon du inte har möjlighet att träffa just nu? Varför inte skicka dina tulpaner eller växter via bud. Kom ihåg att alltid titta efter ursprungsmärkningen Från Sverige eller be om svenskodlade blommor när du beställer på nätet eller via telefon.

 

Pigga upp dig själv eller någon annan med vårens växter

 

Publicerad 1 apr 2020