Var blir det bäst väder i helgen?

VÄDER

Här tipsar vi om tre städer i Sverige som kan vara trevliga att besöka i helgen, inte bara på grund av vädret. Packa väskan och gör dig redo, vi tar dig med från norr till söder.

 

Norrköping - industristaden med rikt kulturutbud

Få städer ser ut att bli soldränkta i helgen men i Norrköping kommer det bjudas på en hel del sol och temperaturer uppemot 6-7 grader. Hur spenderar man bäst en helg i Norrköping?

Vandra längs med vattnet och i det anrika kvarteret Knäppingsborg rekommenderas. Här finns möjlighet att shoppa, fika och äta. Både fredag och lördag ger klart väder, men det kommer vara ganska blåsigt. Ett besök på något av stadens gallerier, museum, teatrar eller ta del av Östgötateaterns breda repertoar känns kanske lockande?

 


Åre - hela fjällvärlden på ett och samma ställe

Möt vintern i Åre! Kraftiga snöbyar har nått in över Åre flera omgångar i veckan. Under både fredag och lördag kommer snötäcket fyllas på ytterligare och det kan falla uppemot 15-20 centimeter nysnö.

Åre är alltså en bra plats för snöälskare till helgen, men det kommer samtidigt att vara mycket blåsigt på kalfjället.

Söndagen bjuder sedan på lugnare väderförhållanden och eventuellt några solglimtar. En dag som passar utmärkt för exempelvis isfiske, hundspann eller skoterkörning. I byn Åre finns flera bra restauranger.

 

Falkenberg – den vackra kuststaden

Den vackra sommarstaden vid havet är minst lika trevlig att besöka i januari. Fredagseftermiddagen kan bjuda på lite sol innan det blir mörkt och sedan gråväder under resten av helgen. Vad passar väl bättre då än att boka in en vistelse på ett av Sveriges mest populära span och samtidigt höra regnet och vinden utanför?

Du hittar också mängder av smakfulla upplevelser inne i stadskärnan som har flera restauranger väl värda ett besök.

Publicerad 23 jan 2020