Skidguide till jul- och nyårshelgen!

skidguiden

                                                                                                                                                                                               Foto:Oscar Nord

Glöm sol och bad. Nu är det högsäsong för skidsemester med full fart i backarna, härlig pudersnö och uppfriskande temperaturer. – Som det ser ut just nu så kommer det att finnas snö i de svenska fjällen under jul- och nyårshelgen, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

När snön lyser med sin frånvaro under vintern är det många som söker sig till skidorterna både i Sverige och runt om i världen. Det är även populärt att byta ut solstolen mot en aktiv semester i fjällen. På Klart kan man få prognoser för 986 skidorter runt om i världen men även snödjup, nedfarter, pistkarta och annan information som är bra att ha när du ska ut och åka skidor. 

Men det är inte bara det vita guldet som lockar. En skidsemester bjuder på mycket mer än bara utförsåkning. Det är ett tillfälle att umgås med sina nära och kära i slutet av året när semestern känns långt borta. Vi tipsar om fem härliga skidorter att besöka, och som passar hela familjen!

Hemavan Tärnaby
Hemavan Tärnaby är norra Sveriges största skidort. Förutom skidåkning i fjällmiljö erbjuder de bland annat jul- och nyårsfirande, skidtestarhelger, skotersafari och helikopterskidåkning.

Skidområdet består av totalt 10 liftar, 29 nedfarter, 3 barnområden, snowpark och en skicross-arena. Passar både stora och små snöälskare.  Så blir skidvädret!  

Sälen
Sälen består av 100 nedfarter fördelade på fyra skidområden, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället. Det finns något för alla i Sälen, bland annat flera äventyrsbad, restauranger, snowparks och upplevelsehus. På Hundfjället finns äventyrsområdet Trollskogen som är perfekt för både nybörjare och yngre barn. Så blir skidvädret i Sälen.

Åre
Åre är en gammal klassiker som passar både erfarna skidåkare och barnfamiljer. Varje år lockar den anrika fjällbyn besökare från hela Sverige. Skidåkningen är uppdelad i tre områden varav den mest kända är Åreskutan. För den sportiga familjen är barnvänliga Åre Björnen ett säkert kort. Liftarna är enkla och det finns även ett café, värmestuga, grillplats och solterrass i närheten. Så blir skidvädret i Åre.

Vemdalen
Vemdalen bjuder på allt från enkla backar och barnområden till svarta pister. Det finns dessutom expressliftar för dem som snabbt vill ta sig upp till toppen. Ett av Vemdalens tre skidområden är Storhogna. Där finns både snälla backar för hela familjen, men även ett aktivitetshus och ett barnområde med rullband. Så blir skidvädret i Vemdalen .

 

Publicerad 12 dec 2019