Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Skidguide för hela familjen

Många har begett sig till landets skidorter, med full fart i backarna, härlig pudersnö och uppfriskande temperaturer, men vi lever just nu i en speciell tillvaro och det gäller att ta hand om varandra - glöm inte att även hålla avstånd i liftkön.

Skidorterna har en stor peak av besökaren under jul och nyårshelgen. Vi på Klart hjälper er att hålla koll på prognoserna för just din skidplats. Hos oss kan man få prognoser för 986 skidorter runt om i världen men även snödjup, nedfarter, pistkarta och annan information som är bra att ha när du ska ut och åka skidor. Och glöm inte att hålla avstånd till varandra både i skidkön och bland folksamlingar. 

Fem populära platser runtom landet . 

Hemavan Tärnaby

Hemavan Tärnaby är norra Sveriges största skidort.

Skidområdet består av totalt 10 liftar, 29 nedfarter, 3 barnområden, snowpark och en skicross-arena. Passar både stora och små snöälskare. Så blir skidvädret

Sälen

Sälen består av 100 nedfarter fördelade på fyra skidområden, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället. Det finns något för alla i Sälen, bland annat flera äventyrsbad, restauranger, snowparks och upplevelsehus. På Hundfjället finns äventyrsområdet Trollskogen som är perfekt för både nybörjare och yngre barn.   Så blir skidvädret i Sälen.

Åre

Åre är en gammal klassiker som passar både erfarna skidåkare och barnfamiljer. Varje år lockar den anrika fjällbyn besökare från hela Sverige. Skidåkningen är uppdelad i tre områden varav den mest kända är Åreskutan. För den sportiga familjen är barnvänliga Åre Björnen ett säkert kort . Så blir skidvädret i Åre.

Vemdalen

Vemdalen bjuder på allt från enkla backar och barnområden till svarta pister. Det finns dessutom expressliftar för dem som snabbt vill ta sig upp till toppen. Ett av Vemdalens tre skidområden är Storhogna. Där finns både snälla backar för hela familjen. Så blir skidvädret i Vemdalen. 

Viktigast av allt, kör försiktigt i backarna, ta hand om varandra  och håll avstånd!

Publicerad 12 dec 2019