Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

ANNONS – VISIT SWEDEN

Härliga tips för din höstresa i Sverige

Är du sugen på en utflykt i höst? Du är inte ensam om att vilja komma bort ett par dagar.

Varför inte gå på museum, ta en skogspromenad eller kanske en tripp till Gotland?

På grund av fjolårets många restriktioner fastnade flera personer i Sverige och blev ofrivilliga turister. Många valde då att upptäcka landet. Här delar några av dem med sig av sina bästa Sverigetips.

Även om Visby är känt för sina lockade sommarresor finns det också mycket att göra under hela året. Det fick bland annat Yuexin Zhou från Shanghai uppleva när hon under sin tid i Sverige besökte ön.

– Jag visste inte att Sverige kunde vara så många olika saker. Visby kändes inte alls som Stockholm och inte alls som Abisko, säger hon.

Musikern King Dude från USA var på turné när han fastnade i Sverige tillsammans med sin partner. Tiden i Sverige ägnade de mycket åt utflykter i Stockholmsområdet och museibesök. Bland annat till fridfulla Skogskyrkogården och till ABBA-museet – där det senare passade King Dude som handen i handsken.

– Sanningen måste fram – ABBA är musikhistoriens bästa band. Och museet gjorde mig inte det minsta besviken

Att ta en tur utanför stan kan vara avkopplande och trevligt, varför inte ge sig ut i de svenska skogarna för svampplockning och mysiga naturpromenader? Det är någonting som paret Jakub Tuma och Giorgia Bigazzi verkligen kan rekommendera.

– Vi spenderade fyra nätter på̊ ett litet vandrarhem i Hällefors. Där kunde man hyra kanoter för paddling i Svartälven. Vi vandrade i Hammarmossen och Knuthöjdsmossen. Båda är fantastiska naturreservat.

Cool natur här, riktig vildmark ,säger de båda.

 

Ofrivilliga turisternas bästa tips i Sverige – det vill du inte missa

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 7 okt 2021