Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Sommaren kommer tillbaka! 

Väder

Sommaren har gjort entré i stora delart av landet, även om de kommande dagarna bjuder på så väl regn som snö.  Lagom till Kristi Himelfärshelgen kan vi däremot se fram emot att sommarvärmen gör entré igen. 

Den senaste veckans varma väder har gjort att vi har fått metrologisk sommar i Götaland, Svealand och stora delar av östra Norrland. De kommande dagarna kommer dock bli svalare och ostadiga med en hel del nederbörd. Detta är välbehövligt då det råder risk för skogsbrand i Skåne och risk för gräsbrand i östra halvan av Norrland.

Från tisdag kväll och under onsdag faller det snö eller snöblandat regn över västra Norrland och de nordvästra delarna av Svealand. Temperaturen sjunker ordentligt jämfört med senaste veckan och landar på omkring 10 grader i söder och cirka 5 grader i norr. Det kan finnas risk för halka så det rekommenderas att vara försiktig i trafiken.

Under onsdag eftermiddag klarnar det upp söder ifrån och till torsdag väntas det efterhand bli sol i hela landet. Temperaturen höjs och det blir upp mot 18 grader i söder och cirka 10 grader i norr.

Vädret under Kristi Himmelfärd - temperaturer runt 20 grader

Fredag ger fortsatt goda solchanser i framförallt mellersta delen av Sverige, medan det blir mestadels mulet i norra Norrland samt i södra Götaland. Lördag ser ut att bli varm och solig i hela landet med temperaturer på omkring 20 grader i hela landet.Söndag blir fortsatt varm men något mer molnig. Men även under söndag väntas solen visa sig från och till över hela landet. Det varmare vädret väntas hålla i sig även under nästa vecka.

Publicerad 16 maj 2023