Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Annons – Allegra

Pollen eller förkylning - så vet du

Förkylning eller pollenallergi? Den frågan ställer sig nog många varje vår. Om det är pollen som är boven i dramat är det viktigt att du behandlar symtomen – särskilt med tanke på pandemin som inte är helt över än. 

Allergi och förkylningsvirus kan vara klurigt att särskilja. En vanlig skillnad är snuvan, som ofta är tjockare när du är förkyld. Vid pollenallergi är snuvan i stället vattnig hela tiden.

Andra vanliga allergisymtom är röda och kliande ögon, nysningar och nästäppa. Men även hosta, andningssvårigheter och trötthet kan uppstå, vilket också kan vara symtom på covid-19.

Och har du sjukdomssymtom ska du alltid stanna hemma, för att minska risken för smittspridning. Därför är det kanske viktigare än någonsin att behandla allergisymtom, om man vill slippa en vår och sommar i isolering.

Behandla med Allegra® – tabletten som inte orsakar trötthet

Bra börja behandla tidigt 

Ett misstag många gör är att man behandlar sin snuva med vanlig nässpray. Det kan efter ett tag leda till ökad nästäppa i stället förklarar, Holger Von Fircks, medical lead på Sanofi.

Han rekommenderar att i första hand sätta in behandling i form av antihistamintabletter, och att börja behandla tidigt under pollensäsongen.

– Om du har minst två allergisymtom är det klokt att sätta in behandling. Det är ganska riskfritt att prova sig fram med antihistamin, och i dag finns det så pass bra behandlingsalternativ att du ska kunna slippa symtomen. 

Effekt redan inom en timme

I dag finns det flera varianter av receptfria läkemedel som effektivt dämpar besvären. Antihistaminer är den typen man brukar använda i första hand. Exempelvis Allegra®, en allergitablett som inte orsakar trötthet. Effekten kommer redan inom en timme och håller i 24 timmar. Allegra® lindrar flera av de vanliga symtomen vid pollenallergi. Exempelvis kliande, rinnande och röda ögon, kliande och rinnande näsa samt nästäppa och nysningar. Ett enkelt sätt att slippa besvär – och karantän.

Så slipper du allergibesvären

Fakta om Allegra®:

Allegra® (fexofenadin) tablett 120 mg. Receptfritt läkemedel.  Läs bipacksedeln noga före användning.  Symtomlindring vid säsongsbunden allergisk rinit (hösnuva). Från 12 år. Var försiktig om du har lever- eller njurproblem, har eller har haft hjärtsjukdom eller är äldre. Använd inte vid graviditet eller amning. Kontakta läkare om du inte får effekt inom 7 dagar.  För mer information se www.fass.se.  STADA Nordic Svensk Filial tel +45 4485 9999 eller mail@stada.dk Mars 2022 MAT-SE-2100311 (v1.0) april 2021

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 18 mar 2022