Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Veckans väder - Vårvärme och lågtryck

VÄDERNYHETER

PUBLICERAD 8 APRIL 2024

Skriven av Lasse Rydqvist, Meteorolog på Klart

Stormen Kathleen över de brittiska öarna har gett upphov till en sydlig luftström med mildluft som dragit upp till norra Sverige.

Under söndagen hade noterade Kalmar Flygplats 19,9 grader och årets hittills högsta temperatur, men frågan är om vi inte kommer ytterligare lite högre i veckan.

Tvåsiffriga plusgrader på många håll

En högtrycksrygg gör sig gällande under tisdagen med en hel del sol över landet och tvåsiffriga plusgrader även norra Norrland. Möjligtvis får vi den första dagen med över 20 grader i Götaland. Senare under eftermiddagen drar ett regnområde in från sydväst.

Regnigt och blåsigt

På onsdag berörs stora delar av landet av regnområdet och det blir även blåsigt i kombination med täta snöbyar i fjällen. I samband med detta kan vi vänta oss något lägre dagstemperaturer. Allmänt plusgrader i kombination med regnet kan komma att tära en hel del på snötäcket i norr.

Redan under torsdagen följer nästa lågtryck, vilket gör att vinden tilltar på nytt. Det blir mestadels som regn i söder, men en blandning av snö och blötsnö över södra Norrland. Norr därom tittar solen fram, men vi får räkna med snöbyar i fjällen.

Mer sol och vårvärme

Hopp om mer sol och vårvärme väntar dock runt hörnet när vi letar oss in mot fredagen.

 

Publicerad 8 apr 2024