Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Veckans väder - Regn, snö och påskvärme

VÄDERNYHETER

PUBLICERAD 25 MARS 2024

Skriven av Lasse Rydqvist, Meteorolog på Klart

Veckan bjuder på tidvis ostadigt väder med flera lågtryck som ska passera, men det kommer därtill föra med sig betydligt varmare luft från södra Europa.

Tisdagen bjuder på fortsatt riktigt stabilt väder i norr med en hel del sol, samtidigt som molnen dominerar i söder. Ett område med lättare snöfall berör även södra Norrland och västra Svealand, men övergår i regn över nordvästra Götaland.

Milda sydligt vindar

På onsdag tar sydliga vindar över allt mer och för med sig betydligt mildare luft som gör att temperaturen stiger till mellan 10-14 grader på flera håll i Götaland och Svealand. Det blir också en hel del sol, medan molnigheten istället dominerar i norr, där snöfallet letar sig norrut.

Skärtorsdagen

Vårvärmen stannar kvar över södra Sverige på torsdagen men molnigheten ökar och efterhand drar ett regnområde in söderifrån. I norra Norrland hänger onsdagens snöfall kvar, men mattas av.

Försommarvärme?

Redan under skärtorsdagen kan vi med solens hjälp nå över 15 grader på vissa platser i östra Götaland. Men värmen ser ut att kulminera mot veckoslutet då snarare försommarvärme är att vänta - läs mer om det i vår artikel om påskvädret.

Publicerad 25 mar 2024