Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Annons – KRY

Pollensäsongen är här – så hanterar du den

Pollensäsongen startar redan i februari och har man otur kan man känna av pollenbesvär under resten av året.

– Vi vet av tidigare erfarenheter och pollenmätningar att de tidigare trädslagen ger ifrån sig allergiframkallande pollen redan i februari, säger Kristina Bergstrand, läkare på Kry.

Hon uppmanar därför alla som vet med sig att de får besvär tidigt på året att ha en förebyggande behandling i beredskap. 

– Det finns ingen anledning att vänta med medicin om du börjat få symtom redan nu eller vill förbereda dig inför att symtomen börjar dyka upp, säger Kristina Bergstrand. 
 

Var förberedd – förnya ditt recept enkelt här 

 

Då ska du söka vård 

För en del individer är allergimediciner inte tillräckligt. 

– Om ögonen blir igensvullna eller om du börjar få svårt med andningen eller klåda i halsen ska du söka vård för att få hjälp. Då går det oftast bra med en bedömning av läkare digitalt eller på vårdcentral men är det mer akuta besvär som snabbt påkomna andningsbesvär kan det bli aktuellt att söka akut på en akutmottagning, säger Kristina Bergstrand.

Hos Kry får du snabbt hjälp med att förnya ditt recept samt bedömning av symtom och vilken behandling som behövs. 

 

Sök vård direkt i Krys smidiga digitala tjänst

 

Fakta: Symtom på pollenallergi 

  • Snuva med klart sekret
  • Rinnande ögon
  • Klåda i näsa och ögon
  • Svullnad och klåda i svalget, nysningar och ibland en påverkan på luftrören med trånghetskänsla, hosta och nedsatt förmåga vid fysisk aktivitet.
  • Huvudvärk
  • Trötthet
  • Ökat sömnbehov och ibland sömnproblem

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 24 feb 2021