Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Påskvädret - sol i början och i slutet

klicka här för att öppna i nytt fönster

Skärtorsdagen: Sol i stora delar av landet

Soligt blir det åtminstone i början dagen men från lunchtid kommer solen få sällskap av mer och mer moln i östra Svealand och i Norrland. I fjällen, södra Norrland och östra Svealand kan dessutom någon skur dra förbi. I Götaland kommer solen dominera och i Blekinge och östra Småland kanske det blir uppemot 13–14 grader. 

Långfredagen: Lite lugnare vindar men mer moln

En del sol på morgonen i våra östra landskap men molnigheten ökar i hela landet under dagen. Under kortare perioder kommer solen däremot tränga i igenom i både söder och norr. I Norrland kommer dock snöbyar och regnskurar nå in under dagen. Färre soltimmar under fredagen än torsdagen gör också att det blir en eller ett par grader kallare i hela landet.

Påskafton: Osäker väderprognos när regn och snö närmar sig västerifrån

Regn och snö väntas nå in över Götaland och Svealand under andra halvan av dagen, dessförinnan mest molnigt. Dock goda solchanser i Svealand och södra Norrland. Prognosen är dock osäker både när det gäller tidtabell och placering för regn, snö och molnighet så håll dig uppdaterad när helgen närmar sig för att inte välja fel jacka om du ska gå ut.

Påskdagen: Regn i söder men soligt i norr

Gråväder när regn, snö och moln håller sig kvar över Götaland och stora delar av Svealand. I södra Norrland kommer det vara molnigt medan det över mellersta och norra Norrland finns mer utrymme för solen i den nordvästliga vinden som tidvis kan vara frisk. 

Annandagpåsk: Kall nordlig vind och en del sol

Lätt eller växlande molnighet väntas i hela landet. I Skåne och Blekinge kan dock någon skur hänga kvar efter söndagens regn. Finns också risk för snöbyar eller regnskurar att nå in över Upplandskusten och kanske även östra Svealand i och med den nordliga vinden.

Publicerad 7 apr 2020