Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Annons - Urban Wines

Naturvinsuccén från Italien

Från en av Italiens främsta naturvinsproducenter kommer vinet Coste di Moro Montepulciano d`Abruzzo. Vinet är tillverkat enligt traditionella metoder helt i harmoni med naturen, det har en bred och smakrik kraft som passar perfekt till smakrika maträtter. 

Vinet görs på handplockade druvor från biodynamiska och ekologiska vingårdar på Abruzzos böljande kullar. Druvorna plockas sent på kvällen och får därefter torkas lätt på vinrankorna innan de skördas. Det ger en exceptionell kraft och smakrikedom i klassisk italiensk stil. För att bevara de naturliga smakerna filtreras vinet med försiktighet innan buteljering. Naturvinet Coste di Moro är ett vin med doft av solmogna mörka bär och kryddor samt smak av mörka körsbär med eleganta inslag av ekfat i avslutningen.

Vad är ett naturvin egentligen? 

Naturviner tillverkas enligt naturliga metoder med största respekt för miljön i vingårdarna. Vinrankorna odlas helt utan användning av bekämpningsmedel och innehåller minimalt med tillsatser. Endast en liten del svavel, som finns naturligt i vin, tillåts för att förhindra att vinet skall oxidera. 

Coste di Moro tillverkas på vingården Cantine Orsogna där vinmakaren Camillo Zulli odlar enligt ekologiska och biodynamiska principer. Vinerna tillverkas endast med vindruvans naturliga jäst och vingården är alltigenom biodynamisk. Cantine Orsogna har en Demeter-certifiering, vilket är den striktaste certifieringen för biodynamisk odling i Italien och en garant världen över som bekräftar att vinet tillverkats enligt naturliga metoder. Coste di moro är Systembolagets mest sålda naturvin*.

 

Passar utmärkt till mat

Förutom smakrika kötträtter på vilt, nöt eller lamm med feta och kraftiga tillbehör där vitlök och örter får agera stöd i maten, passar vinet utmärkt till lagrade hårdostar. För att vinet ska blomma ut ordentligt i glaset så rekommenderas att vinet får lufta på karaff  i 20 minuter innan servering. Perfekt temperatur vid servering är 16 – 18 grader.

Till vinet på Systembolaget

Artnr 78230

Alk% 14

Pris 121 kr

 

*Enligt systembolagets försäljningsstatistik 2022

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 23 jan 2023