Annons

Väderstäder i Sverige 

Fritid

Här tipsar vi om tre städer i Sverige som kan vara trevliga att besöka i helgen, inte bara på grund av vädret. Packa väskan och gör dig redo, vi tar dig med från söder till norr där vi tagit sikte på städerna Malmö, Örebro och Mora.

 

Malmö - cityweekend 

Till helgen är väderprognosen inledningsvis regnig under fredagen i Malmö, för att sedan avta till mindre skurar på lördagen, samtidigt som solen tittar fram bakom molnen. Temperaturen i Malmö kommer vara mellan 15-18 grader under helgen.

Att bara strosa runt i de centrala delarna är ett perfekt sätt att spendera en helg i Malmö. Det historiska och fina Lilla torg är ett måste om du besöker Malmö, här finns både trevliga restauranger och butiker. Likaså Möllevångstorget eller “Möllan” är en spännande och mångkulturell plats värd att stanna till på. 

I de centrala delarna ligger även S:t Petri kyrka, och detta är inte bara en kyrka utan också den äldsta byggnaden i Malmö och kan också vara trevlig att spana in. Sundspromenaden är en naturlig mötesplats för alla sol- och badsugna under sommarhalvåret i Malmö.

Örebro - den pittoreska staden med rikt kulturarv 

Helgens väderprognos för Örebro inleds med moln och mindre skurar på fredagen. Lördagen ser lovande ut med mycket sol och behagliga 20-22 grader efter lunch.

Örebro har mycket att erbjuda och är en gemytlig stad att resa till. Här finns saker att se och göra som passar för alla åldrar. Örebros gamla ståtliga kungaslott är alltid poppis att besöka och är en levande attraktion med visningar, evenemang och utställningar året runt. 

Du kan också ta en promenad längs med floden Svartån till Wadköping och få en känsla för hur Örebros äldre bebyggelse och stadsmiljö ser ut. Här kan du ta del av spännande butiker, en handelsbod, museer, utställningar eller vila trötta ben och ta en fika eller lunch.

Mora - utnyttja de natursköna omgivningarna

Väderprognosen för lördagen lovar lite sol och mindre övergående regnskurar som avtar på söndagen. Temperaturen kommer att vara mellan 15-17 grader under helgen i Mora.

Förutom de ståtliga dalahästarna och Vasaloppet är Mora även känt för Sagolandet Tomteland och konstnären Anders Zorn. Framförallt finns det fantastiska möjligheter att uppleva naturen både genom att vandra och cykla i de vackra omgivningarna.

Publicerad 8 jul 2020