Annons

Annons – Sector Alarm

Står huset tomt? Glöm inte att gömma stegen

En helg på landet, en tur till stranden eller hälsa på hos vänner i en annan stad. Även om du kanske spenderar sommaren i Sverige kommer din bostad säkert stå tom under längre eller kortare perioder. För att minska risken för inbrott finns det några saker du kan tänka på.

Funderar du på att skaffa larm? Här kan du läsa om hur det fungerar.

1. Skapa känslan av att någon är hemma

Lämna gärna kaffekopparna kvar på köksbordet och några leksaker i trädgården, även om du bara ska till stranden, så ser det ut som att du är hemma.

2. Plocka undan din stege

Polisen har sett att många inbrott sker via en stege. Om du har en stege – se till att plocka bort eller låsa fast den så att den inte kan användas som hjälpmedel vid inbrott.

3. Öka säkerheten med grannsamverkan

Genom att samverka i nätverk med dina grannar kan ni tillsammans minska brottsligheten och öka tryggheten i området. Hjälp varandra att hålla uppsikt över varandras bostäder och ert närområde.

4. Ett hemlarm gör dig tryggare

Tjuven väljer hellre ett olarmat hus än ett hus med larm. Många inbrott kan därför förhindras genom att det finns ett larm med avskräckande dekaler. Om du har ett hemlarm kopplat till en larmcentral kan du få snabbare hjälp om ett inbrott sker.

 

Känn dig trygg i sommar – beställ ett startpaket från Sector Alarm!

Advertisement

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 17 jun 2020