Annons - INSURELLO

Skadat dig på jobbet? Du kan ha pengar att hämta

Enligt siffror från Arbetsmiljöverket anmäldes hela 118 970 arbetsskador för 2018. I regel är man försäkrad via arbetsgivaren, men många har rätt till mycket högre ersättning än de vet om – och går därför miste om den.

Sebastian Gustavsson, 27, var en av dem. 2012 jobbade han inom restaurang när olyckan var framme.

– Jag fastnade i en lastpall och vred till så att knät hoppade ur led. De på jobbet kunde inte hjälpa mig och ambulans kom först efter en timme, berättar han.

Via jobbförsäkringen fick Sebastian 4 000 kronor i ersättning för sveda och värk, och för kläderna som ambulanspersonalen var tvungna att klippa sönder. Och olyckan gör sig påmind än i dag.

– Promenerar jag under en längre tid får jag ont, och jag kan inte träna lika mycket som förr. Men det har också påverkat mig psykiskt, med en oro att knät ska hoppa ur led igen.

 

Råkat ut för en arbetsskada? Kolla här om du har rätt till ersättning

 

Hittar dolda ersättningar åt dig

Förra året var Sebastian inne på Facebook när en annons för Insurello dök upp. Det är en digital tjänst där den som drabbats av en personskada kan få hjälp att söka ersättning.

"Det känns jättebra! Kul att få pengar som man inte ens visste att man hade rätt till."

Många har fler försäkringar är de vet om, och går därför miste om pengar. Insurello hjälper människor att hitta dessa: du lägger in ditt ärende och låter Insurello göra resten. Att starta ett ärende kostar inget, och en avgift tas endast ut om du får ersättning.

– I och med att det inte kostade något att lägga in ett ärende tänkte jag att varför inte, jag har ju inget att förlora. Allt lät hur bra som helst, och det var det ju också, säger Sebastian.

Fick drygt 30 000 kronor

Insurello kan hjälpa folk att få ersättning för skador som sträcker sig flera år bakåt i tiden. Och det visade sig att Sebastian hade rätt till mer pengar: drygt 30 000 fick han. Då hade det gått sex år sedan olyckan.

– Det känns jättebra! Kul att få pengar som man inte ens visste att man hade rätt till. Men också skönt att få något slags kvitto på att knät faktiskt är dåligt, att det inte bara är jag som har inbillat mig.

Processen med Insurello var oerhört smidig, berättar Sebastian:

– Det var bara att ansöka och skicka med de intyg som behövdes, och resten fixade de. Jag kan verkligen rekommendera Insurello, jag har faktiskt redan redan gjort det till ett flertal personer.

 

Kolla här om du har rätt till pengar – det tar bara 30 sekunder

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 18 maj 2020