Annons – KRY

Pollenallergi eller förkylning? Så vet du

Snuva, nysningar och hosta.

– Ibland är det inte så lätt att särskilja pollenallergi från en vanlig förkylning. Men faktum är att en förkylning oftast ger ett mer färgat sekret från näsan medan pollenallergin oftast åstadkommer ett mer klart och genomskinligt sekret förklarar Kristina Bergstrand, läkare på Kry.

Dessutom går en förkylning oftast över inom en vecka eller förbättras inom en vecka medan pollenallergin är mer långvarig. En förkylning kan också ge lite feber vilket allergin inte medför. Det finns även en koppling till årstid för pollenallergi så om du får symtom i exempelvis november- december är det mest troligt att du fått en förkylning som beror på virus, säger Kristina Bergstrand. 
 

Har det blivit dags att förnya ditt pollenrecept? Det kan du enkelt göra här 

 

Här får du rådgivning 

Om du börjar få symtom som exempelvis nästäppa, rinnande näsa och ögon eller klåda i ögon och näsa kan det därför vara en god idé att införskaffa allergimediciner eller få rådgivning av en läkare. 

– Du som vet med dig att du är pollenallergiker men inte känt av några symtom ännu gör ändå klokt i att förnya ditt recept redan nu, säger Kristina Bergstrand.

Hos Kry får du snabb hjälp med att förnya ditt recept samt bedömning av symtom och vilken behandling som behövs. 

 

Sök vård direkt i Krys smidiga digitala tjänst online eller i appen 

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 24 feb 2021