Annons – If

Hur mår ditt hus? Så tar du reda på det

Oavsett om ditt hus är gammalt eller nytt kan det vara en god idé att göra en hälsocheck av din bostad för att på så vis förebygga skador och åtgärda eventuella pågående skador.

– Källare och badrum hör till några av de mest kritiska utrymmena i ett hus. Källaren kan få fuktskador på grund av dålig eller gammal dränering och i badrummet kan en felaktigt byggd golvbrunn orsaka vattenskada. Taket är också viktigt att hålla koll på. Takpannor som ligger fel under lång tid och som därmed utsätter taket för väder och vind kan i värsta fall leda till att det börjar regna in, säger Jenny Rudslätt, skadechef på If Skadeförsäkring.

"Huskollen görs av en byggnadsinspektör från Anticimex som går igenom ditt hus – från källare till vind."

Genomgång av ditt hus – från källare till vind

För att göra det enklare för villaägare att ta reda på hur deras hus mår har If utvecklat en tjänst som kallas Huskollen. Huskollen ingår i Stor Villaförsäkring som ger ett heltäckande skydd för din villa.

Huskollen görs av en byggnadsinspektör från Anticimex som går igenom ditt hus – från källare till vind.

– Du följer med inspektören och får under tiden konkreta tips och information om vad som behöver åtgärdas för att huset ska må bra. Efter genomgången får du en skriftlig underhållsplan.

 

Vill du göra en huscheck? Läs mer om Huskollen och Stor Villaförsäkring hos If

Advertisement

Advertisement

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av redaktionen på Klart.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 22 okt 2020