Annons - Clas Ohlson

Hållbarhetsexperten: Så vårdar du det du redan har

”Ge lite kärlek till det du har” lyder huvudbudskapet i Clas Ohlsons nya kampanj. Det handlar om att underhålla, reparera och vårda det man har hemma istället för att köpa nytt.

- Att vi står inför klimatförändringar är ett faktum. Forskning visar att om alla människor på jorden skulle leva som vi svenskar gör så skulle det behövas drygt fyra jordklot. Därför måste vi bli bättre på att underhålla och vårda våra saker så att de håller längre istället för att köpa nytt, säger Anna Strindberg, hållbarhetsexpert på detaljhandelsföretaget Clas Ohlson.

Här listar vi några smarta sätt att ta tillvara på det du har och leva mer hållbart.

Har du tröttnat på möbler och inredning i ditt hem? Det är inte alltid nödvändigt att köpa nytt. Fundera istället på om du kan klä eller måla om möbeln. En byrå till exempel får helt nytt liv bara genom att byta knopparna.

"Därför måste vi bli bättre på att underhålla och vårda våra saker så att de håller längre istället för att köpa nytt"

Behöver du nya verktyg? Du behöver inte nödvändigtvis köpa nya. Hos Clas Ohlson kan du hyra kvalitetsverktyg till ett rimligt pris.

Glöm det där med att sätta in ett helt nytt kakel i köket! Med självhäftande dekorplast i ett läckert marmormönster kan du snabbt och enkelt ge ditt kök, hem och dina saker ett helt nytt utseende utan att behöva renovera eller köpa nytt. Dekorplasten kan användas på bordsskivor, skåpluckor, kakel, hyllplan och en hel del annat. Så låt fantasin flöda!

 

Här hittar du dekorplast

 

Lagningstejp för sprickor

 

Läs mer om Clas Ohlsons hållbarhetsarbete

 

Anlita en hantverkare via Clas Ohlson – läs mer här

 

Publicerad 11 mar 2020