Annons

En första titt på midsommarvädret

mikael sjöstrand

I år kommer ni inte behöva sitta på sillunchen och muttra om att det var varmare på julafton. Det kommer vara sommartemperaturer på drygt 20 grader, på en del platser eventuellt uppemot 30 grader, men svalare i fjällen.

Midsommarhelgen är i skrivande stund drygt en vecka bort vilket gör att det är svårt att vara precis med vilket väder det blir hos dig. Det går dock att se vilken typ av väder vi troligen får och det är sol och värme men också en del skurar.

Varmluft kommer ligga över hela landet och därför lite högre temperaturer än medeltemperaturen för juni. Dock kommer lite fuktigare luft att närma sig under midsommarhelgen. Det skulle innebär att det kommer kunna bildas en del regnskurar, eventuellt med inslag av åska på grund av värmen i söder. 

Här nedan är en översikt som visar hur vädret kan se ut till midsommar, men kom ihåg att det är långt kvar så mycket kan förändras. När det handlar om skurar är det dessutom osäkert exakt var de uppstår även samma dag som prognosen ges

Som lite av en helgardering måste jag också nämna att skurarna kan utebli eller lokalt bli kraftiga men det vet vi mer under midsommarveckan.

Lycka till med planeringen!

Publicerad 10 jun 2020