Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Annons - Blåkläder

”Viktigt ställningstagande för kvinnor”

För tre år sedan började Blåkläder sin resa för att skapa de perfekta arbetsbyxorna för gravida kvinnor. När de sökte testpiloter för kläderna blev genomslaget enormt, 2 500 kvinnor ville vara med och prova.

När Emmy Dammander blev gravid med sitt tredje barn valde hon att bli testpilot för byxorna.

–  Jag skulle rekommendera mammabyxorna till alla gravida kvinnor i hantverksbranschen, jag kan använda dem inne på kontoret och ute på bygget, säger hon.

Peter Mönhage arbetar som Country manager i Sverige för Blåkläder, han och Rose-Marie Näslund har båda varit med sedan starten och utvecklat byxorna.

– För oss är gravidbyxorna mer än en produkt, det är ett viktigt ställningstagande för kvinnor som vill in i branschen, säger Peter.

Fakta om gravidbyxorna

Blåkläders gravidbyxor kommer i två olika varianter, en servicebyxa och en 4-vägsstretch i varselfärg. Byxorna är i stretch med stretchpanel i gren och förböjda ben. Byxorna har magnetknapp istället för blixtlås och hög linning bak, hög mudd i midjan med resår upptill och D-ring. Byxorna har flera praktiska fickor för exempelvis telefon, tumstock eller spik.

 

Så ska du tänka när du väljer arbetsbyxor

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 15 feb 2021