Annons - Sector Alarm

Så hittar du dolda brandrisker i hemmet

Varje år rycker räddningstjänsten ut till tusentals bostadsbränder. Vissa brandorsaker är mer uppenbara än andra. Därför är det viktigt att ha kunskap om var de vanligaste brandriskerna finns i ett hem – och vad du kan göra för att minska riskerna att en brand bryter ut. Här listar vi två brandorsaker som du kanske inte hade koll på.

Ladda dina elapparater under uppsikt
En allt mer vanlig brandorsak i hemmet är överhettning av mobiltelefoner, hoverboards och bärbara datorer. Se därför till att alltid ladda dina elapparater under uppsikt och att alltid dra ut laddaren ur stickkontakten när du laddat klart.

Tvätta när du är hemma och fyll maskinen lagom
Hur många gånger har man inte stoppat in för mycket tvätt än vad maskinen klarar av? Detta fungerar kanske 100 gånger, men nästa gång överhettas tvättmaskinen och fattar eld. Se därför till att alltid följa tillverkarens rekommendationer på hur mycket tvätt du får lägga i och alltid vara hemma när tvättmaskinen är igång.

Hemlarmet hjälper dig

När du  väljer ett hemlarm från Sector Alarm ingår alltid ett brandskydd där rökdetektorer kommunicerar med varandra.

Med en eller flera rökdetektorer upptäcker systemet starten på en brand och larm går till Sector Alarms larmcentral. Med hjälp av kameradetektorn får larmcentralen dessutom bildmaterial när larmet har gått. Bilderna ger larmoperatörerna värdefull information om vilken åtgärd som ska tas, kan man bekräfta skarp brand kan larmoperatören tillkalla räddningstjänst direkt.

 

Just nu kampanj på hemlarm, få Sector Alarms startpaket för 0 kr

Advertisement

Publicerad 27 mar 2020