Annons från Propyless

Torra svidande läppar och frostbitna kinder. Året om kan barn drabbas av besvärliga hudproblem. Faktum är att barnets hud är extra känslig på vintern när temperaturen är låg och luften torr.

Här listar vi några vanliga hudproblem hos barn.

Torr hud på kroppen
En del barn får problem med torr hud på vintern medan andra inte drabbas alls. För att motverka torr hud kan du blanda en parfymfri olja i badvattnet när babyn/barnet ska bada. Efteråt bör du smörja in barnets hud med en mjukgörande kräm som inte svider. Tänk på att extra torr hud bör smörjas rikligt.

Svidande läppar
Ett barn som drabbats av torra, svidande läppar har svårt att sluta slicka sig om munnen och ju mer barnet slickar sig om läpparna desto torrare och rödare blir dem. Knepet är att smörja in barnets hud med en mjukgörande kräm som hjälper till att återuppbygga hudbarriären. Välj en produkt som är parfymfri och som inte innehåller några onödiga tillsatser.

Frostbitna kinder
Långa dagar i lekparken eller i skidbacken kan skapa problem med frostbitna kinder. För att motverka besvär som dessa är det viktigt att barnets hud smörjs in regelbundet med en kräm som återfuktar och bygger upp hudbarriären. Tänk på att barnet inte ska gå utanför dörren direkt efter att ha blivit insmord. Då kan huden kylas ned och torka ut. Tänk också på att solen tar även på vintern när den vita snön reflekterar solljuset, solkräm är därför ett måste!

Det receptfria läkemedlet Propyless varken kladdar eller svider. Produkten kan användas av barn från 0 år och uppåt. Krämen har en bevisad effekt, passar kropp, händer och ansikte och kan användas av alla familjemedlemmar.Läs mer om

Läs mer: Propyless – krämen som återfuktar och återuppbygger huden

 

Propyless lotion (propylenglykol) är ett receptfritt läkemedel för torr hud av olika slag. Läs bipacksedeln noga! www.trimb.com

Publicerad 11 nov 2019