Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Vind och snöfall kan ställa till det i trafiken

snöfall

Veckan bjuder på en hel del nederbörd - mest snö över Norrland som sedan övergår i regn eller blötsnö över Svealand. Det kan bli rejält blåsigt på sina håll och det i kombination med snö kan ställa till det i trafiken. 

Ett omfattande nederbördsområde drar in på bred front över landet västerifrån under onsdagen. Det blir snöfall över Norrland som övergår i regn över södra Svealand och Götaland. I samband med detta så väntas det dessutom bli rejält blåsigt främst i söder. 

Varningar utfärdade

SMHI har gått ut med en gul varning för vind i kombination med snöfall över delar av västra Svealand, vilket kan ställa till det i trafiken. Det ligger även gula varningar för vind i kombination med snöfall över delar av Härjedal- och Jämtlandsfjällen samt över norra Lapplandsfjällen.

Det fortsätter att vara blåsigt och milt i söder under torsdagen med regn som hänger kvar över Sydsverige. I norr blir det fortsatt mycket moln och snöbyar på många håll. Den milda luften gör bara tillfälligt besök då ny kalluft strömmar söderut i nordanvinden redan på fredag och rensar upp i molntäcket. Det väntas förekomma en hel del snöbyar som driver in från havet längs södra Norrlandskusten och Östersjölandskapen. Det kan ge lokalt stora snömängder, även under helgen, då det fortsätter att vara kallt med minusgrader i så gott som hela landet.

Publicerad 21 nov 2023