Annons - Servicefinder

Tipsen för dig som vill bygga gästhus eller garage

Våren är i full blom – den bästa tiden för renoveringar och byggen utomhus. Går du exempelvis i tankar på att bygga ett gästhus är det en bra idé att sätta igång nu.

Vid nybyggnation krävs nämligen bygglov, vilket kan ta tid eftersom många dokument behöver skickas till kommunen – så vill du ha det klart till sommaren finns det ingen anledning att dra ut på det.

Om du vill ha en smidigare process kan du i stället bygga ett attefallshus. Då behövs nämligen inget bygglov, allt du behöver göra är att skicka in en anmälan till kommunen.

Attefallshus är ett klokt alternativ även för dig som vill göra andra typer av byggen och slippa en massa pappersarbete. De får nämligen användas även för andra syften än som gästhus: exempelvis uthus, garage, växthus eller bastu.

Mer detaljerad information om vad som gäller finns på boverket.se.

Förmedlar kontakt med pålitliga firmor

Rätt hantverkare för jobbet kan du hitta med hjälp av Servicefinder. Det är en kostnadsfri tjänst där den som behöver hjälp med något i exempelvis hemmet, bostadsrättsföreningen eller kontoret kan hitta pålitliga tjänsteföretag.

"Om du vill ha en smidigare process kan du i stället bygga ett attefallshus. Då behövs nämligen inget bygglov."

Du skapar en förfrågan på Servicefinders sajt, där du beskriver vad det är du behöver hjälp med. Servicefinder förmedlar kontakt med firmor som är intresserade av ditt uppdrag och ger dig snabb tillgång till all information du behöver för att hitta rätt.

Alla anslutna företag är godkända för F-skatt och har god ekonomi. De är också uppmanade att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande corona, och många vidtar nu extra försiktighetsåtgärder.

För att säkerställa din trygghet – fråga alltid företaget du vill anlita vilka åtgärder de kan göra under just ditt projekt.

 

Hitta den bästa hantverkaren till att bygga ditt gästhus här!

 

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 14 apr 2020