Annons - Electrolux

Pollensäkra hemmet – så gör du

När våren äntligen är här känns det trist att sitta inomhus och häcka. Nog lockar blomknoppar och värme mer – om man inte har pollenallergi vill säga.
Men visste du att ditt hem kan orsaka minst lika mycket besvär?

Utomhus tänker många på att skydda sig. Med mediciner, munskydd och solglasögon hoppas man minska rinnig näsa, kliande ögon och hosta. Men vad många inte vet är att även inomhusmiljön påverkar allergikers symtom och välmående. Detta eftersom pollen även förekommer inomhus. Pollenpartiklar tar sig nämligen lätt in i hemmets alla vrår och hörn genom bland annat fönster och ventilation. För den med allergi eller astma är det därför extra viktigt att skapa en hälsosam hemmiljö skyddad mot luftburna partiklar.

Och det finns faktiskt flera sätt att göra inomhusmiljön behaglig. Med några enkla knep kan hemmet bli det andningshål du önskar.

Teknik kan hjälpa

Matos, pälsdjur och damm – även om luften i Sverige är en av världens renaste, är det lätt att glömma att inomhusluften lätt blir förorenad. Genom att låta en luftrenare ta hand om olika luftburna partiklar kan livet bli lite enklare för många fler än bara pollenallergikern. När många nu jobbar hemma är det extra viktigt att tänka på luftkvaliteten som faktiskt påverkar både vår hälsa och prestation. En liten luftrenare kan med fördel placeras i sovrummet där den kommer bidra till bättre sömn för fler än bara allergikern.

Köper du en luftrenare från Electrolux nu får du ett filter på köpet

Med Electrolux luftrenare Well A7 får du en produkt som godkänts av Astma- och Allergiförbundet. Tack vare förbundets godkännande kan du vara trygg med att tester är utförda och att du skyddas mot bland annat pollen och damm.

Luftrenaren har ett avancerat femstegluftreningssystem som fångar upp till 99,93 procent av partiklarna. Dessutom är den nästan ljudlös vilket är extra praktiskt om den ska stå i sovrummet eftersom buller har en negativ påverkan på människors hälsa.

Förutom en bra luftrenare finns det flera andra saker du kan göra i ditt hem för att förbättra tillvaron i ditt hem.

Här är allergikernas bästa tips.

  • Städa ofta. Damma av ytor, dammsug och våttorka golv.
  • Byt gärna sängkläder en gång i veckan och gå och lägg dig nyduschad på kvällen så du inte tar med dig pollen i håret.
  • Öppna inga fönster och vädra inte under dagen då pollenhalterna är som högst. Vädra hellre på kvällen.
  • Tänk på att pollen lätt fastnar i husdjurs päls.
  • Har du varit utomhus? Tänk på att byta kläder innan du till exempel sätter dig i soffan.
  • Även om blommor är vackra bör du undvika att ta in dessa i hemmet, särskilt vissa sorter som syren och björk. Välj växter som inte avger pollen.

Unna dig ren luft i ditt hem – upptäck hela utbudet av luftrenare från Electrolux

Advertisement

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 31 mar 2022