Annons – Allegra

Pollenallergi? Så kan du lindra besvären

Alla vårtecken är inte härliga.

Redan tidig vår och sommarhalvåret är för många svenskar en period av trötthet, nysattacker och svidande ögon.

Lyckligtvis finns det flera sätt att lindra besvären.

Även solen har sina fläckar. Visst är vår- och sommarmånaderna härliga – men pollenallergi är en vanlig bieffekt vi gärna hade sluppit.

Ungefär 30 procent av alla svenskar är drabbade, enligt Astma och Allergiförbundet.

Det är inte klarlagt varför vissa blir allergiska och andra inte. Det går att underlätta och minska symtomen genom att börja ta läkemedel i tid. Med hjälp av anpassad medicinering för dina besvär och andra ganska enkla åtgärder kan de flesta vara utomhus och njuta av vädret ändå.

Behandling

I dag finns det flera varianter av receptfria läkemedel som effektivt dämpar besvären. Antihistaminer är den typen man brukar använda i första hand. Exempelvis Allegra®, en allergitablett som inte orsakar trötthet. Effekten kommer redan inom en timme och håller i 24 timmar. Allegra® lindrar flera av de vanliga symtomen vid pollenallergi. Exempelvis kliande, rinnande och röda ögon, kliande och rinnande näsa samt nästäppa och nysningar.

 

Allergitabletten som inte orsakar trötthet

 

Så blir du förberedd på pollenhalterna

Utöver läkemedel finns det flera andra saker du kan göra för att påverkas mindre av din pollenallergi.

  • Om du exempelvis vill vädra sovrummet är det klokt att göra det på natten eller tidigt på morgonen – då är pollenhalterna låga. Dagtid är det bäst att låta fönstren vara stängda.
  • Kläder och sängkläder bör du inte hänga upp på torkning utomhus.
  • Byt kläder när du kommer in om du har vistats utomhus en längre stund. Skölj håret före läggdags för att bli av med pollenrester.
  • Att följa pollenprognosen är också en klok idé – på så sätt kan du vara förberedd på om halterna är höga.
  • Undvik det som du är allergisk mot

 

 Köp Allegra® här!

 

Fakta om Allegra®:

Allegra® (fexofenadin) tablett 120 mg. Receptfritt läkemedel.  Läs bipacksedeln noga före användning.  Symtomlindring vid säsongsbunden allergisk rinit (hösnuva). Från 12 år. Var försiktig om du har lever- eller njurproblem, har eller har haft hjärtsjukdom eller är äldre. Använd inte vid graviditet eller amning. Kontakta läkare om du inte får effekt inom 7 dagar.  För mer information se www.fass.se.  Sanofi AB, tel 08-634 50 00. Vid frågor: infoavd@sanofi.com.

MAT-SE-2100259 (v1.0) mars 2021

Advertisement

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 9 mar 2021