Annons – Allegra

Pollenallergi kostar samhället flera miljarder

Pollenallergi är inte bara snuva och nysningar.

Många drabbas hårt av besvär som trötthet, vilket påverkar prestationsförmågan.

Och det kostar samhället flera miljarder varje år.

Alla vårtecken är inte efterlängtade. Pollen kan påverka både humör och prestationsförmåga för den som är allergisk.

– Många barn och vuxna lider verkligen av sina symtom. Det är vanligt att man blir trött i kroppen, tung i huvudet, allmänt irriterad och får svårt att koncentrera sig. Och det kan ställa till med bekymmer i skolan och på jobbet, säger Holger Von Fircks, medical lead på läkemedelsbolaget Sanofi.

Nedsatt kapacitet största kostnaden

Enligt en studie från 2016, gjord av forskare vid Göteborgs Universitet, kostar pollenallergi samhället cirka tio miljarder varje år.

Nedsatt kapacitet på jobbet står för de största kostnaderna. Andra faktorer är total sjukfrånvaro, kostnader för mediciner samt sjukvårdskontakter.

”Många lider i onödan”

Men våren och sommaren behöver inte vara pest och pina. Det går att underlätta och minska symtomen genom att börja ta läkemedel i tid.

Allegra® är en receptfri allergitablett som inte orsakar trötthet, och som lindrar flera av de vanliga symtomen vid pollenallergi. Effekten kommer redan inom en timme och håller i 24 timmar.

– Det är många som lider i onödan. I dag finns det modern och effektiv behandling – som inte gör dig trött, säger Holger Von Fircks.

 

Så slipper du allergibesvären

 

Fakta om Allegra®:

Allegra® (fexofenadin) tablett 120 mg. Receptfritt läkemedel.  Läs bipacksedeln noga före användning.  Symtomlindring vid säsongsbunden allergisk rinit (hösnuva). Från 12 år. Var försiktig om du har lever- eller njurproblem, har eller har haft hjärtsjukdom eller är äldre. Använd inte vid graviditet eller amning. Kontakta läkare om du inte får effekt inom 7 dagar.  För mer information se www.fass.se.  Sanofi AB, tel 08-634 50 00. Vid frågor: infoavd@sanofi.com.

MAT-SE-2100419 (v1.0) april 2021

Advertisement

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 13 apr 2021