Annons

Skidsäsongen är igång!

Fritid

Som vi längtat, äntligen är skidsäsongen igång igen. Frisk luft, härlig åkning och en hel del sol får vi hoppas på.  Flera anläggningar har slagit upp sina portar, och fler väntas. Vi listar några.

Snart är det full fart i backarna igen, härlig pudersnö och uppfriskande temperaturer. Vi på Klart hjälper er att hålla koll på prognoserna för just din skidort i vår funktion skidväder. Där får du prognoser för 986 skidorter runt om i världen men även snödjup, nedfarter, pistkarta och annan information som är bra att ha när du vill planera din dag i backen.

Vilken skidbacke är din favorit? Vi tipsar om några som redan nu öppnat för säsongen och vi börjar med populära Åre – ett måste för alla som älskar att åka skidor och vistas i fjällen.

1. Åre - öppet

I Åre finns flera olika skidanläggningar som passar er som är sugna på vintersport, passar hela familjen. Åre har många nedfarter som passar de allra minsta, med allt från nybörjarbackar till barnbackar. Här finns skidskolor för de barn som inte lärt sig åka och klubbar där barnen kan vara medan föräldrarna åker skidor. I Åre hittar ni också Nordens enda kabinbana. Soliga dagar är det perfekt att ta med egen picknick och äta den på Rödkullen i Åre. Men glöm inte att det ofta är kallare på toppen av berget än nere i dalen! Kolla väderprognosen för toppen innan ni ger er ut. Skidvädret i Åre.

 2. Sälen - öppet

Sälen är ett populärt skidresmål för barnfamiljer, här finns riktigt bra varierade barnbackar och snälla knappliftar. Restaurangutbudet är stort och för er som reser med yngre barn finns det möjlighet till barnvagnspassning. Ruggiga dagar är det bäst att stanna inne och äta våfflor, och i Sälen finns väldigt många våffelrestauranger. Bara att ge sig ut för att testa vilken som är bäst. Skidvädret i Sälen

3. Vemdalen - öppet

Vemdalen bjuder på allt från tuffa till enkla backar, barnområden till svarta pister. Det finns dessutom expressliftar för dem som snabbt vill ta sig upp till toppen. Ett av Vemdalens tre skidområden är Storhogna. Där finns både snälla backar för hela familjen. Skidvädret i Vemdalen

Vi ses i backarna! 

 

 

Publicerad 28 jan 2023