Annons

Spännande utomhusaktiviteter för höstlovet

Spendera höstlovet ute i naturen, ett beprövat recept för välmående. Vi listar härliga saker att göra ute och som passar hela familjen.

Kring månadskiftet mellan oktober och november infaller höstlovet, och har sedan 1980-talet vart ett stående inslag i skolan. Tidigare hade man ett sk. potatislov -  en ledighet för att kunna hjälpa till hemma under potatiskörden, men allt eftersom jordbrukets betydelse minskade försvann även lovet och det kom att ersättas med det vi idag kallar för höstlov (eller läslov).

Aktiviteter att göra på lovet: 

Svampjakt - Än finns det svamp kvar i naturen, trattkantareller trivs särskilt bra i slutet av säsongen. Klä er varmt, greppa en korg och bege er ut i naturen, hela familjen. 

Naturbingo - perfekt aktivitet för barnen.  Skapa brickor av det som naturen har och bege er ut, leta och pricka av. Varför inte spela i lag?

Höstbada – Inget för barnen men om du är vuxen. Vem har sagt att bada är dedikerat sommaren? Njut av känslan efter ett riktigt kallt bad. Perfekt start för den som vill våga sig på ett vinterbad senare i år - förbered kroppen redan nu och upptäck den sköna känslan efteråt. Gott för så väl kropp som själ. 

Paddla höstkajak – Flera städer erbjuder kajak så här års, inget slår en solig höstdag på sjön. Kolla din lokala kajakklubb och se om de erbjuder guidade turer.

Grilla pinnbröd – Marsmallows och korv i all ära men inget slår att snurra pinnbrödsdeg runt en pinne och grilla över öppen eld. Mysigt för hela familjen.Glöm inte titta på väderprognosen hos Klart först så att du kan tajma det bästa vädret.

Glöm inte titta på väderprognosen hos Klart först så att du kan tajma det bästa vädret. 

 

Publicerad 1 nov 2021