Annons

Annons – Albert

Gratis kodning för barn hela vinterhalvåret

När de kyliga kvällarna blir längre väljer många barn att aktivera sig inne i värmen. Surfplattan eller telefonen spelar ofta en central roll i efter skolan-aktiviteterna, vilket digitala tjänsten Albert tar tillvara på.

Nya programmeringstjänsten lär barnen framtidens språk – i telefonen.

Tanken på programmering kan låta stort och komplicerat för de oinsatta. Långa textrader som ska översättas till visuellt tilltalande hemsidor eller spel. Men precis som med alla andra språk blir inlärningen lättare ju tidigare grunderna läggs. 


Roligt att lära mer

Digitala läromedelstjänsten Albert har redan hjälpt över 275 000 barn att utveckla sina kunskaper inom matematik, och fått dem att tycka att ämnet är roligt. Samma satsning görs nu inom matematikens systerspråk – programmering. 


Programmering bygger på samma logiska struktur som matematiken, men ger också barnen möjlighet att utveckla sin kreativitet genom design. I Albert Code får de en introduktion till kodning genom kluriga tankenötter i en rolig och stimulerande app. Appens uppbyggnad är pedagogiskt designad och får barnen att fortsätta vilja lära sig mer.


Framtiden börjar nu

Skolverket menar att barn utvecklar ett kritiskt tänkande genom att lära sig programmering. De blir bättre på att ifrågasätta varför saker och ting fungerar som de gör, och blir bättre på att interagera med datorer, surfplattor och annat i vardagen som bygger på kod. 


Ge ditt barn chansen att utveckla de digitala språk som behövs för framtidens yrken. Albert Code är gratis att prova för alla nya användare fram till årsskiftet.

 

Testa Albert gratis året ut!

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 26 okt 2021