Annons

Annons - NiQuitin

Är du redo att sluta röka? Så går du till väga

Så du har bestämt dig. Du är redo att sluta med cigarretterna för gott. Men när? Här tipsar vi om hur du kan gå till väga.

Välj ut en dag

Välj en dag för att sluta röka där du har full kontroll. Försök undvika att sluta röka på en stressig arbetsdag eller då det finns risk att dina kollegor frågar om du vill ta en cigarettpaus. Kanske en helg skulle fungera bättre för dig?

Förbered dig på vissa symtom

Redan dag ett som rökfri börjar din kropp sin återhämtningsprocess - och det kommer att bli en utmaning. Men när du är väl medveten om vad som kommer att hända så kan du också förbereda dig inför det. Abstinensbesvär och andra symtom är vanligt förekommande liksom en känsla av rastlöshet, trötthet, irritation och frustration.

Skriv dagbok

När datumet är bestämt och inringat i kalendern kan du börja skriva en ”sluta röka-dagbok”. Fundera ut några belöningar du kan ge dig själv för varje dag du klarar så att du har något att ta sikte på.

Det är helt normalt att uppleva röksug när du slutar röka, men med din viljestyrka är du redan på god väg. Om du vet med dig att du kommer att känna ett behov av att röka kan du se till att till exempel ha NiQuitin Komprimerade sugtabletter nära till hands. De löses upp snabbt (ca 10 minuter) och hjälper dig hantera plötsligt röksug.

 

Vilket nikotinläkemedel passar dig? Upptäck NiQuitins produktsortiment här

 

NiQuitin (nikotin) är receptfria läkemedel för rökavvänjning. 18 års åldersgräns. Gravida bör rådfråga läkare. Läs  bipacksedeln noga  innan användning. Perrigo Sverige AB, Tel: 08-59 00 29 00

 

Advertisement

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 19 nov 2020